Kedd estig sok lesz a napsütés, de a délnyugati megyékben több felhő várható. Csapadék az ország döntő részén nem valószínű, legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidéken alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdára virradó éjjel az ország keleti felén gyengén felhős vagy derült lesz az ég, nyugatabbra viszont megnövekszik a felhőzet, és az éjszaka második felétől helyenként, nagyobb eséllyel a délnyugati határnál zápor, esetleg zivatar is lehet. Gyenge vagy mérsékelt, változó irányú légmozgás várható. A késő esti 17, 23 fokról hajnalra általában 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet, de a keleti fagyzugos tájakon 5, 9 fok is előfordulhat.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható, továbbra is délnyugat felé lehet több a felhő. Záporokra, illetve néhol zivatarra a Dunántúlon és a Dél-Alföldön van esély, egy-egy helyen nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A szél változó irányú lesz, és általában mérsékelt marad, az Észak-Alföldön lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de a keleti fagyzugos tájakon 5, 9 fok közé is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, az Alföld középső területein lehet a legmelegebb. (Több ezer tonna termés marad a fákon.)

Csütörtökön napos időre számíthatunk a Dunántúlon délutántól erősödő, másutt általában gyenge gomolyfelhő-képződéssel. A Dunántúlon délutántól elszórtan, másutt legfeljebb néhol várható zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay.