Csütörtökön az ország északi felén lesz több és zártabb a felhőzet, délen számíthatunk főként napos időszakokra. Több helyen várható eső, zápor, főként a déli területeken zivatar. A délnyugati szél többfelé erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között alakul, délen lesz a melegebb. Késő estére 12 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntekre virradó éjszaka az északi megyékben felhősebb idő várható, délen inkább gyengén felhős lesz az ég. Egyre kevesebb helyen várható csapadék, hajnalban, reggel már döntően csak északkeleten várható elszórtan eső, zápor. A nyugatias szél főként a hajnali órákban élénkülhet meg. A késő esti 12, 16 fokról hajnalra 8, 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Elszórtan várható záporeső, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható. (Egyre kevesebb a víz Magyarországon - figyelmeztet Áder János.)

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, keleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében lehet csak szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható.

A kép forrása: Napi.hu.