Itt a friss meteorológiai előrejelzés: ennek nem fog örülni!

Hétfőn még marad a többnyire napos idő, keddre azonban felhőszakadás miatt az ország összes megyéjére elsőfokú veszélyjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.
K. Kiss Gergely, 2018. május 21. hétfő, 11:09
Fotó: Shutterstock

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható, elsősorban az Alföldön és az Északi-középhegység térségében lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. Délkeleten lokálisan több csapadék is lehullhat. A szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet délután 23 és 27 fok között alakul. Késő estére 14 és 18 fokig csökken a hőmérséklet.

A déli óráktól egészen kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen > 25 mm), és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Kedden a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Többfelé alakul ki zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Kedden már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva elsősorban felhőszakadás (kis területen > 25-30 mm csapadék) és viharos széllökések (> 60 km/h), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat. Az OMSZ honlapján országosan elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

qaspar, 2018.05.21 14:24

Még jó, hogy hős vezérünk, aki mindenre gondol, még arra is amire nem gondol, éppen az egész országot lefedő jégelhárító rendszert építtetett ki. Igaz, már évtizedek óta nem láttam nálunk jeget, de éppen az elmúlt hónapokban 2 x is alaposan elverte a kertet. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért nem működött a jégelhárító? Talán nem szóltak időben Mészáros leggazdagabb milliárdos, gázszerelő, jégelhárító Lölönek, hogy nem csak a pénzt kell felvenni a jégelhárító kiépítéséért, de legalább az öklét rázza a jéges felhők felé, hátha szétszaladnak ijedtükben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html