Itt a gasztronómiai toplista

Megjelent a Gault&Millau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, 231 magyar étterem és 569 bor tesztjével, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 szállodát.
MTI, 2016. november 15. kedd, 21:45
Fotó: Napi.hu

A kiadvány keddi budapesti bemutatóján adták át a Gault&Millau idei díjait is. Az év konyhafőnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, az év étteremtulajdonosa pedig a Rosenstein család lett.

A zsűri szerint a vidék vendéglője ezúttal a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához; a magyar gasztronómia reménysége díjjal Garai Ádámot (Olimpia étterem, Budapest), az év feltörekvője címmel az őriszentpéteri Pajta bisztrót tüntették ki. Alternatív vendéglátás kategóriában a budapesti Beszálló Food Bart díjazták, az év borászata 2017-ben a budaörsi Szentesi Pince.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület Aranyszalag Minőség Tanúsítványát az akasztói szikiponty kapta meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK