A Nemzetgazdasági Minisztérium az online pénztárgépekre való átállás megfelelő ütemének biztosítása érekében javaslatot tesz a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő, az átállással érintett szereplőket képviselő munkabizottságnak arra, hogy az 50 000 forintos állami támogatás végső igénybe vételi határideje 2014. január 31. legyen - közölte a szaktárca. Ez azt jelentené, hogy az a kisvállalkozó juthat az állami támogatás összegével csökkentett áron on-line pénztárgéphez, aki 2014. január 31-ig beüzemeli az új kasszát. A döntés a munkabizottság álláspontjának ismerete után, előreláthatólag még ezen a héten megszületik.

A kiadott dokumentum szerint már több mint 60 kasszából válogathatnak a vállalkozók, folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok az országba, a gépek jelenleg is kaphatóak, így elsősorban a kereskedőkön, vendéglátósokon múlik, hogy mikor cserélik le hagyományos pénztárgépüket.

A támogatást eredetileg a december 31-ig üzembe helyezett gépek után lehetett volna igénybe venni. Az ötvenezres támogatást az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások legfeljebb 5 pénztárgép után vehetik igénybe.