A kormány most a megyei jogú városokat támogató Modern városok program megvalósításáról szóló augusztusi rendeletét módosította, illetve egészítette ki.

A vállalkozások energia-megtakarítást eredményező beruházásaihoz kapcsolódó támogatás intenzitása (összege) nem haladhatja meg az elszámolható költségek 30 százalékát. Ez az arány középvállalkozásoknál 10, míg kisvállalkozásoknál 20 százalékponttal növelhető. Maga a támogatás vállalkozásonként és beruházásonként nem haladhatja meg a 15 millió eurónak megfelelő forintot.

A  kultúrát és a  kulturális örökség megőrzését előmozdító beruházási támogatás összege - projektenként - nem haladhatja meg a 100 millió eurónak megfelelő forintot. Külön támogatás igényelhető a kultúrát és a  kulturális örökség megőrzését előmozdító működési támogatására. Ennek az összege vállalkozásonként - évente - nem haladhatja meg az  50 millió eurónak megfelelő forintot. Támogatásként az elszámolható költségek 70 százaléka jár. Ebben a körben zenei és irodalmi alkotások kiadásához nyújtható támogatás, a szerző-, a fordító- és a szerkesztő díjazására, továbbá a nyomdai előkészítés és a nyomtatás vagy pedig az elektronikus közzététel költségére.

A  sport területén támogatás sportlétesítmény és multifunkcionális szabadidős létesítmény építéséhez, bővítéséhez vagy korszerűsítéséhez nyújtható. Itt a támogatás nem haladhatja meg - létesítményenként - a 15 millió eurót. A  beruházási költséget legalább 30 százalékban finanszírozó vállalkozás a  támogatott létesítményt kedvezőbb feltételek mellett használhatja, ha e feltételeket nyilvánossá teszi. A  támogatott sportlétesítmény nem állhat egyetlen hivatásos sportoló vagy hivatásos csapat kizárólagos használatában. A létesítményt az éves időbeli kapacitás legalább 20 százalékában más hivatásos vagy amatőr sportolónak vagy csapatnak kell használnia. Ha a támogatott sportlétesítményt hivatásos csapat használja, a hivatásos csapat esetén alkalmazott díjszámítási feltételeket nyilvánossá kell tenni.

A helyi infrastruktúra építéséhez, bővítéséhez vagy korszerűsítéséhez akkor nyújtható támogatás, ha ezen infrastruktúra helyi szinten hozzájárul az  üzleti és a fogyasztói környezet korszerűsítéséhez, továbbá az ipari bázisok fejlesztéséhez. Itt a támogatás összege - egyazon infrastruktúra esetén - nem haladhatja meg a 10 millió eurónak,  a fejlesztés összköltsége pedig nem haladhatja meg a 20 millió eurónak megfelelő forintot.