Pénteken a zivatarok fő veszélyforrása a viharos szél lehet. Egy-egy intenzívebb zivatart vagy szupercellát akár 70-90 km/h közötti, vagy akár azt meghaladó széllökés is kísérhet, valamint főként a nap második felében nagyméretű jég (2-4 cm) is előfordulhat kis területre koncentrálódva. A gyors áthelyeződés miatt a nagyobb mennyiségű csapadék előfordulása bizonytalan, de 10-30 mm közötti lokális csapadék nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar veszélye miatt péntekre három megye - Somogy, Zala és Baranya - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett záporok, zivatarok az északkeleti, keleti területeken fordulhatnak elő. A zivatarokat viharos szél (60-75 km/h), jégeső (legfeljebb 2 cm) és lokálisan hulló nagyobb mennyiségű csapadék (10-20 mm) kísérhet. Szombaton nagy területen viharossá fokozódik a szél és  többfelé várható zápor, keleten helyenként zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18, maximumhőmérséklet 18-23 fok között valószínű.

Szombaton reggeltől a megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben 60-70 km/h közötti széllökések kísérhetik napközben.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél. A több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.