Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hosszú távú programmal lehet csak eltüntetni a hálapénzt az egészségügyből, a bérek ugyanis óriási lemaradásban van, főleg ha a képzésre, munkára fordított energiát is figyelembe vesszük. A béremelés önmagában azonban nem elég, a hosszú táv program megalkotásához viszont tisztában kell lenni azzal, hogy miért adják a betegek a hálapénzt - mondta Velkey György a lapnak. Hozzátette, a paraszolvencia nem a hála kifejezésére szolgál, hanem burkolt szolgáltatásvásárlás.

A Bethesda kórházban hálapénzt kiiktató szakmai terv készült az új, szülészet-nőgyógyászati osztályra, ahol előre meghatározott díj ellenében vehetnék igénybe a plusz szolgáltatásokat a páciensek, ebbe a körbe tartozna az orvos-, szülésznőválasztás is.

A terv akkor valósulhat meg, ha meglesz hozzá az egészségpolitikai támogatás és az esetleges jogszabály-módosítás is. A pénz egy részét a kórház, nagyobb részét az orvos és az őt segítő személyzet kapná. Az aktuális ügyeletes orvos azonban térítésmentesen is mindenkinek magas színvonalon kell, hogy térítésmentes ellátást nyújtson - hangsúlyozta a főigazgató.