Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Mercedesé óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon. A helyszínválasztás azt üzeni, hogy Miskolcnak és a régiónak van jövője - mondta.

A miniszterelnök arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság. A kormányfő a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Ebben kiemelkedő szerepet játszott az autóipar, de jelentős mértékben járult hozzá a mezőgazdaság és a híradástechnikai eszközök gyártása is - mondta, és a járműiparral kapcsolatban külön megjegyezte, hogy minden gazdasági előrejelzés szerint a gépjárműgyártás világméretekben növekedni fog a jövőben. Ezért jó döntés volt, hogy Magyarország nagy hangsúlyt helyezett gazdaságszerkezetében a járműiparra, így ugyanis hosszú évekre garantált a gazdaság bővülése - közölte Orbán Viktor.

Stefan Stocker közölte: komplett légzsákokat fognak gyártani az új üzemben. Kiemelte, hogy a magasan képzett munkaerő miatt választották Magyarországot, a miskolci helyszínt pedig azzal magyarázta, hogy a város egyetemével hosszú távú együttműködést akarnak kialakítani.

Takata Safety Systems Hungary Kft.-t októberben jegyezte be a magyar cégbíróság, 290 millió forint jegyzett tőkével - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Fő tevékenysége a közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártása. A magyar érdekeltség tulajdonosa a hollandiai International Finance B.V, amelynek magyarországi kézbesítési megbízottja a nemzetközi hátterű Noerr & Társai Iroda (Noerr Kft.). Ennek budapesti, I. kerület, Fő utcai irodája egyben a Takata Safety Systems Hungary bejegyzett székhelye. A cég két ügyvezetője két németországi lakóhelyű személy, Kersten Hugo Bachmann és Hiroshi Shimizu Takata - áll a cégadatokban.