Itt a vége: 18 pártlista közül választhatunk

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így a korában már nyilvántartásba vettekkel együtt 18 pártlista közül választhatnak a szavazók április 6-án. A testület határozatai nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani velük szemben a Kúriához.
MTI, 2014. március 7. péntek, 16:53
Fotó: Napi.hu

Az NVB nyilvántartásba vette a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (listavezetője Pásztori Patrícia), a Szociáldemokraták Magyarországi Polgári Pártja (Schmuck Andor Ákos), a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (Hegedüs Péter), az Együtt 2014 Párt (Tiner György), az Új Magyarország Párt (Táncsics Péter), a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (Szili Katalin), Magyarországi Cigánypárt (Horváth Aladár), a Zöldek Pártja (Ács László), az Új Dimenzió Párt (Kovács Szabolcs), a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (Makay Zsolt), az Összefogás Párt (Szepessy Zsolt László) és a Seres Mária Szövetségesei (Seres Mária) országos listáját.

Nem volt meg a listaállításhoz szükséges számú nyilvántartásba vett jelöltje, ezért az NVB elutasította a nyilvántartásba vételét a Nemzeti Érdekért Párt, a Magyar Republikánus Politikai Párt, a Szabad Magyarok Pártja, az Elégedetlenek Pártja, a Magyar Cselekvő Párt, a Magyar Demokratikus Unió, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, a Rend, Szabadság, Jólét Párt, a Szabad Választók Pártja, a Magyar Gazdaság Párt, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, az MCF Roma Összefogás, a Határon túli magyarok pártja listájának.

Korábban nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP (Orbán Viktor), a Jobbik (Vona Gábor), az LMP (Schiffer András), az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP (Mesterházy Attila), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (Kásler Árpád) és a Munkáspárt (Thürmer Gyula) listáját.

Országos listát azok a jelölőszervezetek állíthattak, amelyek legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább 27 egyéni jelöltet tudtak állítani. Az országos listák bejelentésének határideje kedd 16 óra volt, eddig az időpontig 31 pártlistát jelentettek be a jelölőszervezetek.

Az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos döntéseket a választási bizottságok csütörtök éjfélig hozták meg, ez alapján derült ki, hogy a bejelentett jelöltekből hány tudta összegyűjteni a szükséges számú aláírást, ez alapján csökkent a 31 országos pártlista 18-ra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bzsi0107, 2014.03.31 17:15

Hát ez olyan messze van a demokráciától mint Makó Jeruzsálemtől ;-)
Ha azt demokráciának lehet nevezni, hogy négyévente megválasztjuk a diktátorunknak, vagy azt, hogy eldönthetjük, hogy a kisebbik rosszra szavazunk, akkor esetleg...

Svájcban kicsit már talán sejtik, hogy mi is az a demokrácia. Onnan lehetne tanulni :-) Illetve nálunk Fejér megyében, az abai önkormányzat ahogyan végzi a dolgát, azt lehet már részvételi demokráciának hívni.
https://www.youtube.com/watch?v=yH9oWOQhuG4


http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9szv%C3%A9teli_demokr%C3%A1cia


Részvételi demokracia: http://www.youtube.com/watch?v=3AsVPLSCzB8

Részvételi demokrácia - Ugrin emese: http://www.youtube.com/watch?v=--X-SKt9VwQ

A részvételi demokráciáról - Takáts Péter: http://www.youtube.com/watch?v=QZbHU1Ej3bw

Azt hiszem még érdemes még sokat tanulnunk ebben a témában
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

amaramaistanna, 2014.03.08 08:12

Tizenegy kamupárt,plusz a megvezetett és becsapott romák.Gyalázat és aljasság a Fidesz részéről.Hiába na,ők aztán tényleg a Kádár rendszerben szocializálódtak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.07 18:39

...van választék ,demokrácia ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html