Itt a vihar - fákat csavart ki a szél

Fákat döntött ki a viharos szél a felázott talajból hétfőn Somogyban, emiatt napközben kilenc helyszínre riasztották a tűzoltókat - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-t.
MTI, 2013. november 11. hétfő, 16:31
Fotó: Napi.hu

Gaál Attila délután közölte, hogy az útra, villanyvezetékekre dőlt fákat rövid idő alatt eltávolították, megszüntették a veszélyhelyzetet.

Kaposváron azonban egy kidőlt fa miatt három utcában órákig nem volt áram. Délelőtt a Kaposrétsoron egy csaknem húszméteres nyárfa gyökerestül fordult ki a földből, leszakítva a villanyvezetéket, kidöntve egy villanyoszlopot és egy családi ház kerítését. Senki nem sérült meg, de a kidőlt fa akadályozta a gyalogos- és járműforgalmat. Az áramszolgáltatás késő délután állt helyre.

Gaál Attila közölte azt is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megye északnyugati részére másodfokú riasztás adott ki a viharos, óránként akár 90 kilométeres sebességet is meghaladó szél miatt.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás következtében hétfőn, több fát is magával sodorva, mintegy ötven méter szélességben ismét megcsúszott Fonyódon a magaspart, veszélyeztetve az alatta húzódó 7-es utat. A veszélyhelyzet elhárításáig a hatóságok lezárták a Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt.

HOZZÁSZÓLÁSOK