Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gaál Attila délután közölte, hogy az útra, villanyvezetékekre dőlt fákat rövid idő alatt eltávolították, megszüntették a veszélyhelyzetet.

Kaposváron azonban egy kidőlt fa miatt három utcában órákig nem volt áram. Délelőtt a Kaposrétsoron egy csaknem húszméteres nyárfa gyökerestül fordult ki a földből, leszakítva a villanyvezetéket, kidöntve egy villanyoszlopot és egy családi ház kerítését. Senki nem sérült meg, de a kidőlt fa akadályozta a gyalogos- és járműforgalmat. Az áramszolgáltatás késő délután állt helyre.

Gaál Attila közölte azt is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megye északnyugati részére másodfokú riasztás adott ki a viharos, óránként akár 90 kilométeres sebességet is meghaladó szél miatt.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás következtében hétfőn, több fát is magával sodorva, mintegy ötven méter szélességben ismét megcsúszott Fonyódon a magaspart, veszélyeztetve az alatta húzódó 7-es utat. A veszélyhelyzet elhárításáig a hatóságok lezárták a Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt.