A MiFi márkanévre keresztelt, zsebben hordható routerről először tavaly decemberben lebbentette fel a fátylat a Novatel. A mobilinternet megosztására már korábban is léteztek különféle eszközök, melyek több-kevesebb sikerrel szerepeltek a piacon, azonban most először válik lehetővé a megosztás mobilizálása - írja a HWSW.

Az első MiFi routerek megjelenésére idén tavaszig kellett várni, Magyarországra pedig csak nyár végén érkezett meg az eszköz, mely lényegében nem más, mint egy tetszetős burkolatba csomagolt, akkumulátorral ellátott HSUPA-modem és egy Wi-Fi hotspot, valamint egy microSD-kártyaolvasó egybecsomagolva. Az eszközben a Qualcomm rendszerchipje dolgozik, melyben egyébként GPS-vevő is található, az ehhez szükséges szoftvertámogatást azonban későbbre ígérik.

Az egész tetszetős csomagolásban érkező eszköz a mobilinternet végletekig leegyszerűsített megosztását ígéri. A dobozban a MiFi router mellett ennek megfelelően csak egy vékonyka információs füzetecske található, melyet követve egy percen belül elvégezhető az installálás. A készülékhez a leíráson kívül egy akkumulátort, egy USB-kábelt és töltőt mellékelnek.