Itt az előrejelzés! Mutatjuk, hol fog esni

Marad a nyáriasan meleg idő csütörtökön és pénteken is. A Dunántúlon zivatarok is kialakulhatnak, amiket helyenként erős, viharos szél kísérhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Domokos Erika, 2018. május 2. szerda, 17:51
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Csütörtökön az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúl nyugati és déli tájain lehet időnként több a felhő, és délutántól arrafelé elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A keleti, délkeleti szelet napközben sokfelé élénk, holnap a Dunántúl déli felén nagy területen erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között várható.

Pénteken a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, és szórványosan (az Alföldön kisebb eséllyel) valószínű zápor, zivatar - írja előrejelzésében az OMSZ. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 32 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon egy-két fokkal mérsékeltebb lehet a felmelegedés.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK