BUX
39663

Itt az első gazdaságfejlesztési pályázat

Egy 120 milliárd forintos intézkedéscsomag lesz a kormány első gazdaságfejlesztési csomagja - írja a Világgazdaság.

NAPI, 2010. augusztus 9. hétfő, 08:12

A tervek szerint hétfőn megjelenik az új kormány első gazdaságfejlesztési pályázati kiírása GOP-2.1.1/C kódszámmal, amely a közép- és nagyvállalkozások komplex technológiafejlesztési projektjeihez biztosít európai uniós forrást - tudta meg a Világgazdaság. A kiírás tervezetét partnerségi találkozón vitatta meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, a Gazdaságfejlesztési Program Irányító Hatóság vezetője és a közreműködő szervezeti feladatokat ellátó Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezérigazgatója a pályázati piac szereplőivel.

A partnerségi találkozó résztvevőit arról is tájékoztatták, milyen új gazdaságfejlesztési kiírásokat terveznek megjelentetni az idén. Várhatóan egy 120 milliárd forintos intézkedési csomag részletes feladattervét hagyja jóvá a kormány augusztus 31-ig a Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) akciótervének felülvizsgálatával. Ez az összeg azonnal mozgósítható a kis- és középvállalkozások részére a program jelenlegi mozgásterén belül.

Ami az új konstrukciót illeti: előirányzott kerete hatmilliárd forint, az elnyerhető összeg 150-400 millió forint, a támogatási intenzitás 30-40 százalékos. A kiírásra szeptember 17-től lehet benyújtani a pályázatokat a MAG Zrt.-hez.