Itt az első reakció Matolcsy pénteki lépésére

Király Júlia MNB-alelnök a jövőben mint a monetáris tanács (MT) tagja fejti ki véleményét. Így reagált az MTI-nek az MNB alelnöke a jegybank Hivatalos Értesítőben közzétett új SZMSZ-ére, amely az új alelnök hatáskörébe csoportosít át több olyan területet, amelyért eddig Király Júlia és Karvalits Ferenc felelt.
MTI, 2013. március 8. péntek, 17:57
Fotó: Napi.hu

Király Júlia sms-ben Washingtonból az MTI-vel azt közölte: "továbbra is az MT teljes jogú tagja vagyok". "Az új vezetés, az új monetáris és makroprudenciális politika kialakításában nem számít ránk, ez törvény által garantált joga" - tette hozzá, Karvalits Ferencre is utalva. "Így a jövőben mint az MT tagja fejtem ki véleményemet" - írta.

Az új Szervezeti és Működési Szabályzat létrehozza a főigazgatói feladatkört, és módosítja az alelnökök feladatköreit úgy, hogy az új alelnökhöz, Balog Ádámhoz csoportosítja át a monetáris politikát és a pénzügyi stabilitást is, Karvalits Ferenc csak a statisztikáért, Király Júlia pedig csak a készpénzlogisztikáért felel majd a jövőben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

miklospeter, 2013.03.08 20:10

@WRC555: legutobb is onnan uzent amikor hallottam felole :) igen, koltoi kerdes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WRC555, 2013.03.08 20:05

"Király Júlia sms-ben Washingtonból az MTI-vel azt közölte"
Költői a kérdés: mit keres Washingtonban? Tán szabin van?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html