Itt az OMSZ figyelmeztetése

Csaknem az ország egész területére kiterjesztette a tartós, sűrű köd miatt kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este.
MTI, 2013. december 23. hétfő, 19:56
Fotó: Napi.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt, hétfőre és keddre egyaránt. Mint írták, éjszaka több helyen is a látási viszonyok romlására lehet számítani. A magasabban fekvő területeken, illetve eleinte főként nyugaton és a Dunántúl középső részein sűrű köd is várható. A déli, délkeleti országrészben a derültebb tájakon szintén nagy valószínűséggel csökken néhány száz méterre a látástávolság. Néhol előfordulhat szitálás, de ezeken a helyeken nem valószínű fagypont alatti hőmérséklet.

Kedden napközben az élénkülő déli széllel javulnak a látási viszonyok. A Kisalföldön a megerősödő déli szél viharossá is fokozódhat, de várhatóan 70 kilométer/óra alatt maradnak a legerősebb lökések.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon már hajnalban elkezd szakadozni a felhőzet, majd a keleti megyékben is kisüt a nap. A legtovább északkeleten, a főváros térségében marad meg a borult, párás idő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten, az Észak-Alföldön, a főváros térségében és a középső országrészben plusz 2 és plusz 6, a Dél-Alföldön és a Dunántúlon plusz 7 és plusz 11 fok között alakul, de a Fertő tó térségében ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK