Itt az új világrend - megszólalt Orbán

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas és az idei is érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt is, lesz is izgalom, meglepetés, homlokráncolás - mondta Orbán Viktor kormányfő az évértékelő beszédében.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 10. péntek, 15:32
Fotó: Napi.hu

A globális liberális világrend sokáig megdönthetetlennek számított a magyar miniszterelnök szerint, aki szerint azonban "a történelem nem olvasta a nagyokosok írásait", így egyszer csak feltette a kezét és mutatott egy-két újdonságot. Így a történelem mi magunk vagyunk Orbán szerint, akik "nem szeretjük, nem is tűrjük, ha mások mondják meg, mit és hogyan tegyünk, vagy ne tegyünk".

A gazdagok eddig utópiákat jelöltek ki, megkérdőjelezhetetlennek gondolták hatalmukat. Ám 2016-ban a világon ezt sok helyen megelégelték az emberek - brexit, amerikai és olasz elnökválasztás, magyar bevándorlási-kvóta szavazás is erről tanúskodott Orbán szerint. (ez utóbbi érvénytelen lett - a szerk.)

Éppen ezért a nemzetek sokszínű világa jön ismét a magyar miniszterelnök szerint, hiába beszélnek sötét jövőről a korábbi vezetők. A magabiztos jövőjét biztosan látó Nyugat és a jövőjéért aggódó Kelet - ez volt eddig. Ám ez fordul a kormányfő szerint, a nyugatiak úgy érzik, hogy a bevándorlással nemzedékek sorsa változhat meg, sokan felteszik a kérdést, hogy meg tudják-e tartani a kultúrájukat, azaz a nem pénzügyi javakat. Lesz-e terrormentes biztonság, félelem nélküli nagyváros - tette fel a kérdést Orbán, aki szerint ezt "nem mi, az irigykedő keletiek mondják, hanem ők maguk".

A nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály pedig a vezetők ellen. A szuverén országok az unionisták ellen, a lakosság a brüsszeli vezetők ellen - így állnak most a hadvonalak Orbán szerint.

És miért alakult így? Néhány éve a demokrácia az EU-ban még érvelés alapú volt a miniszterelnök szerint. Ám ez már a múlt, beköszöntött a korrektség alapú demokrácia, a liberális eszme szembefordult a demokráciával, azaz a többség akaratával. A valódi hatalmat a döntést és befolyást, a parlamentek helyett a médiagurukhoz, a senki által meg nem választott nemzetközi szervezetekhez és azok helyi irodáihoz szervezték - vélte Orbán.

Amennyiben ez nem működik, úgy jöjjenek a más vallású, más erkölcsön, más szokáson nevelkedett tömegek és tanítsanak bennünket az új világrendre. Így jött létre egy valószerűtlen koalíció: embercsempészek, jogvédők, európai csúcspolitikusok, tervezetten ideszállítanak Európába sok millió migránst - mondta Orbán Viktor.

Orbán említést tett arról is, hogy a nemzeti politikának 5 súlyos kérdésre kell válaszolnia:

  • Brüsszel meg akarja tiltani a rezsicsökkentést. Meg tudjuk-e védeni ezt, ragaszkodjunk-e ármegállapítási jogunkhoz?
  • A migráció napirenden marad, sok menekült korlátlanul utazhat Európában. Őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?
  • A nemzetközi szervezetek aktivitása erősödik. Titokban külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek? Nem a másoknak segítő civil szervezetekről van szó, hanem nemzetközi szervezetek fizetett aktivistáiról. Olyan nagytestű ragadozók úsznak a vízben, mint Soros György és szervezetei. Akarunk-e tiszta vizet a pohárba? Akarunk-e átláthatóságot ebben?
  • Brüsszel újabb gazdasági jogosítványokat akar magának, szociális pillér néven. Akarjuk-e nemzeti hatáskörben tartani az adópolitikát?
  • Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat. A nemzetek dönthessék-e el, hogy akarnak-e ilyen támogatásokat adni a vállalkozásoknak?

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.02.11 09:40

Jól számol orbán, 2024 olyan messze van, hogy addigra ugyse ő lesz akinek el kellene vinni
ezt a borzalmas bukást, viszont eljátszhatja a vidéki nagy nemzeti hazafit ahogy eddig is külhoniakkal és a munkaszolgálatos roma szavazógépekkel verette a hazai megnyomorított. szerencsétleneket, közben farkas flóriánosan kilopta a szemüket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

V0LE, 2017.02.11 09:15

@tepsi: Mar megint a szokasos fidiota hazudozas. Nem unod meg?

"Nulla esélyünk van az olimpia megnyerésére"

Mert te aztan nagyon tudod...

"de a liberál-baloldal erre írna ki népszavazást."

Mivel van eszuk, es tudjak, hogy az orszag egy olimpi rendezesbe belerokkan.

"Ha nem csupán politikai hisztit szeretnének kreálni, akkor azután szervezkednének miután megnyertük a rendezési jogot."

Akkor mar minek te nagyonhulye? :DDD ELnyerjuk a rendezesi jogot, aztan lemondjuk a rendezest, vagy hogy gondoltad? :DDD

"Ha meg nem jelentkeznénk az olimpia rendezésére, akkor meg azzal jönnének hogy még erre sincs pénz! :D"

Erdekes, ez mar a harmadik orban kormany, de olyanrol meg eddig nem hallottam, hogy az ellenzek ilyesmivel jott volna. Folosleges hazudoznod hulyegyerek.

"Ilyen erővel arról is megszavaztathatnátok otthon a családot hogy mire költitek a lottó ötöst. Sőt össze is veszhetnétek rajta, mert annak is pont annyi esélye van mint hogy megnyerjük az olimpia rendezési jogát. :D"

Most nagy a pofad, meg te nagyon tudod, de ha megis nyerne Mo. akkor te lennel az elso aki lapitanal mint sz.r a fuben a sok dumalas utan. Az a baj, hogy megint mas f@szaval veritek a csalant. Nem eleg, hogy mar most tizmilliardokat lopott el a fidesz az olimpiai elokeszuletek okan, de egy esetleges rendezesnel ennek a szazszorosa tunne el.

"Szóval eszméletlen hogy a politikai szemétdombra került liberál-baloldal mibe nem kapaszkodik bele azért hogy politikai hisztit csináljon"

Mar megint lokod a hulyesegedet. A nepszavazashoz semmi koze nem volt a bukott szociknak, olyanok tesznek vegre valamit, akiknek egyszeruen eleguk lett a mocskos tolvaj politikusokbol. Persze a fidesz most probalja osszemosni oket is a szocikkal, hatha akkor rajuk se szavaznak majd.

"De ezzel csak még szánalmasabbá teszi magát!"

A folyamatos hazudozasod az ami mar nagyon szanalmas, de megis nyomod nap mint nap.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.02.11 09:04

Orbán a hitvány barom, felhatalmazást kapott a legfelső világi hatalomtól! Ő mondta!
Nesze neked gerinc. Nincs neki
Amerika elnöke egy mocsok, Hitler is a legtöbb szavazatot kapott anno, sőt népszerű volt. Deutshland über alles.
America great again.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.02.11 08:53

@pastorius:
jaja..demonak csak annyi, hogy abban a tanulmányban, amire a kormány folytonosan hivatkozik (a megvalósítás számai is ott találhatóak)...10 milliárd van a pályázásra..és majd 40 milliárd eddig...azaz "csak" 4x lépték túl eddig a tervet...
ennyi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.02.11 08:47

@tepsi:
ha semmi esélyünk nincs megnyerni az olimpiát, miért költöttünk el erre eddig már majd 40 milliárdot?
nem lenne hova tenni ezt a pénzt? (és a többi feleslegesen elcseszett több száz milliárdot?)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html