Itt az újabb igazán meglepő kormányzati terv

Csak azoknak a fogorvosoknak tenné lehetővé a kormány a részvételt az államilag támogatott rezidensképzésben, akik ezt követően három éven át főállásban az állami fogászatokon dolgoznának. Kétséges a terv sikere.
Komócsin Sándor, 2017. március 2. csütörtök, 08:56
Fotó: Napi.hu

Egy friss rendelettervezet alapján úgy tűnik, hogy megpróbálnák röghöz kötni a fogorvosokat -  írja a Magyar Nemzet. Az elképzelés szerint a jövőben csak azok vehetnének részt az államilag támogatott rezidensképzésben, akik a szakvizsga letétele után három évig az állami egészségügy fogászatain dolgoznának. Eddig csak a végzős  fogorvoshallgatók tíz százaléka választotta az ingyenes állami rezidensképzést, ám ezt az arány emelni akarják.

A többség vállalta a havi 50-60 ezer forintos tandíjat a nem állami képzésben, amit könnyen ki tudott fizetni, ha egy magánrendelőben helyezkedett el. A szakértők szerint nem valószínű, hogy ez a helyzet változna. Így aztán kétséges, hogy megvalósul a rendelettervezet célja, nevezetesen hogy csökkentsék a tartósan, azaz legalább fél éve betöltetlen fogorvosi praxisok számát.

HOZZÁSZÓLÁSOK