Itt is béremelést tervez a kormány!

Jövőre 11-101 ezer forinttal emelkedik a bölcsődében dolgozók fizetése - derül ki a kormany.hu-ra most felkerült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített előterjesztés tervezetéből.
Napi.hu, 2016. szeptember 30. péntek, 16:10
Fotó: Napi.hu

Bölcsődei pótlék bevezetésével emelné a középfokú végzettségű bölcsődei dolgozók, kisgyermekeket nevelők fizetését a kormány honlapján most megjelent tervezet (pdf).

A bölcsődei pótlék magában foglalná a jelenlegi ágazati pótlékot, a kiegészítő  pótlékot és az ezek összegén felüli további emelést, amely az érintetteknek a jelenleginél magasabb fizetést jelent.

A kormány által még nem tárgyalt - és így nem végleges - előterjesztés szerint a pótlék összege az iskolai végzettségtől és a munkaviszony idejétől függ. A legalacsonyabb pótlék közel 12 ezer forint, a legmagasabb ennek a akár a kilencszerese lehet, az 48 évnél hosszabb munkaviszonyt felmutató dolgozók ugyanis akár 67-102 ezer forintos pótlékot kaphatnak.

Ha a tervezetet elfogadják, akkor január 1-jén lép életbe, így a bölcsődei dolgozók a jövő februári fizetésükben viszontláthatják a pótlékot.

HOZZÁSZÓLÁSOK