Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerdai Napi Gazdaság cikke

Mint azt Eölyüs Endre, a társaság országigazgatója elmondta, a múlt héten első körben tájékoztatták terveikről a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét. Ami biztos: a Zuno hazánkban is határon átnyúló szolgáltatóként, fióktelep létrehozásával jelenik majd meg. A magyarországi projekt egyelőre tervezési fázisban van, most mérik fel a hazai igényeket s elemzik a piaci lehetőségeket − mondta Eölyüs Endre.

A Zuno tavaly decemberben kezdte meg működését Szlovákiában és az már eldőlt, hogy nyártól Csehországban is elérhetővé válnak az internetre alapozott pénzintézet szolgáltatásai. Magyarország a tervek szerint harmadikként − vagy a lengyel indulás után negyedikként − csatlakozik a projekthez.

A direktbanki struktúra egyértelműen arra a réspiacra összpontosít, amelyet a kifejezetten interneten bankolók jelentenek, akik ritkán keresik fel személyesen bankfiókjukat, ezért viszonylag csekély a kannibalizáció esélye az adott országban működő más Raiffeisen-érdekeltségekkel szemben.

Eölyüs Endre szerint ezen ügyfelek számára kifejezetten egyszerű, kizárólag lakossági szolgáltatásokat kínál majd a Zuno. A direktbank hiteleket az indulást követő időszakban bizonyosan nem közvetít, a szolgáltatási portfólió számlavezetésből és megtakarítási termékekből áll majd.

Természetesen az ügyfelek számára a Zuno Bank a teljes fizetési forgalmat képes lesz bonyolítani − így a számlákhoz minden esetben jár betéti kártya, csoportos beszedési, illetve állandó utalási lehetőség. Olcsó szolgáltatásokra törekednek, amit a direktbanki létből fakadó alacsony költségszint tesz lehetővé − hangsúlyozta az országigazgató.