Az újság keddi cikke szerint tömegével toborozzák az embereket a szolgáltató központok (ssc) Magyarországon. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) adatbázisa szerint nagyjából 90 vállalat több mint 100 aktív ssc-t működtet, amelyek közel 37 ezer főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó, nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. A szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, 2015-ben a 67 pozitív befektetési döntés közül tizenkettőt ez adott, a második legtöbbet a járműipar után. A szektor az idén átlagosan 9 százalékos létszámnövekedést tervez, ami 3600 új munkahelyet jelent.

Míg más ágazatok a munkaerőhiánytól szenvednek, ez az egyetlen olyan szektor ma Magyarországon, amely nemcsak a tehetséges munkaerő itthon tartásában, de a külföldiek idecsábításában is jeleskedik - mondta a lapnak Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A modern technológiák, a nemzetközi környezet és a gyors előrelépési lehetőségek mellett a szektorban elérhető jövedelem is rendkívül vonzó tényező. Az ssc-kben széles palettán mozog a kezdő fizetés, elsősorban az adott pozíciótól, a beszélt nyelvektől, illetve a munkarendtől függ, pályakezdőként bruttó 230-400 ezer forintos fizetéssel lehet számolni. Egy tavaly készült felmérés alapján az ssc-knél elérhető havi átlagjövedelem bruttó 390 ezer forint volt Magyarországon, ezt csak a bank- és az it-szektor előzte meg.