Itt lesz sok eső és viharos szél - mutatjuk a térképet!

Hat déli megyére vasárnapra is a sok eső, tizenhárom megyére viszont a viharos szél miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.
Inforádió, MTI, Napi.hu, 2014. május 4. vasárnap, 11:51
Fotó: Napi.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat, így emiatt ezekre a megyékre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a csapadék a nap folyamán fokozatosan tovább gyengül és egyre több helyen megszűnik, estig a déli és a középső megyékben helyenként még előfodulhat 10-15 milliméter körüli mennyiségű eső.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére a viharos szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést. Ezt mutatja az alábbi térkép:

Forrás: OMSZ
Napi.hu

Mint kifejtették: Komárom, Nógrád megye illetve a főváros tágabb környezetének kivételével többfelé lesz viharos a szél. A legerősebb széllökések a Dunántúl nyugati részén 80-90, az északkeleti megyékben 75-85 kilométer/óra körül alakulhatnak. Várhatóan délutántól, estétől mérséklődik majd fokozatosan a szél.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb hőmérséklet általában 12-17 Celsius-fok között valószínű, de a tartósan csapadékos, déli területeken ennél hidegebb lehet. Késő estére 7 -12 fok közé hűl le a levegő.

A holnapi figyelmeztető előrejelzés térképe pedig így néz ki:

Forrás: OMSZ
Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK