BUX

Itt tartunk: kézfertőtlenítőre gyűjtött a rezidensek és szakorvosok szakszervezete

A kézhigiéniát népszerűsítő akciójában közel 800 ezer forintnyi támogatást gyűjtött össze a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz). Akciójukkal arra akarták felhívni a lakosság, a döntéshozók és az egészségügyben dolgozók figyelmet, hogy a kézhigiénia alapvető és elengedhetetlen követelménye a biztonságos betegellátásnak, a kórházi fertőzések visszaszorításának - olvasható a ReSzaSz közleményében.

Szepesi Anita, 2017. június 30. péntek, 07:37

A támogatást az akcióban résztvevők szavazatai alapján a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így a több, mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt és 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják majd - írja a ReSzaSz.

A közlemény szerint bíznak benne, hogy rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyosón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz kézfertőtlenítő, lehetővé téve annak rutinszerű használatát, ezáltal is csökkentve az elkerülhető megbetegedések és halálozások számát.

Ezen célkitűzés deklarálása és rendszerszintű megvalósítása kizárólag kormányzati szándék kérdése - írták.