Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Borkai Zsolt két döntést hozott:

  • Kilép a Fideszből.
  • Független polgármesterként folytatja.

A Fideszből való kilépését azzal indokolta, hogy a vele történtek morális hátrányt okoznak a pártnak, ezt pedig nem tudja felvállalni. Erről egyébként a Fidesz vezetésével egyeztetett.

Azt pedig, hogy nem mond le a polgármesterségről, azzal magyarázta, hogy nem tudja figyelmen kívül hagyni a győriek vasárnapi választási döntését.

Nem is akartam és nem is tehetem meg azt, hogy egy ilyen felhatalmazás mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát nem veszem figyelembe.

Borkai Zsolt újságírói kérdésekre nem válaszolt, bejelentését követően sietve távozott.

A helyszínen volt a hvg.hu tudósítója, a portál közvetítését itt tudja megnézni:

Borkai Zsoltról a kampány finisében jelentek meg felvételek, amin Horvátországban egy jachton szórakozik örömlányok társaságában. A botrány miatt újra téma lett a sajtó által korábban már felgöngyölített Audi-telekcsere. A Borkai-ügy vélhetően hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz vasárnap fontos önkormányzati pozíciókat bukott el.

Borkai Zsolt vasárnap nagyon szoros küzdelemben győzte le az ellenzék közös polgármester-jelöltjét, a DK-s Glázer Tímeát. Borkai 19 312 szavazatot kapott (44,33 százalék) mindössze 671-el többet, mint kihívója. Az eredmény annyira szoros volt, hogy az ellenzék a szavazatok újraszámlálását kezdeményezi.