Itthagyja Budapestet az amerikai nagykövet

Mindenképpen távozik a novemberi amerikai elnökválasztás után Budapestről Colleen Bell amerikai nagykövet - értesült a Magyar Nemzet.
Napi.hu, 2016. szeptember 20. kedd, 09:16
Fotó: Napi.hu

A lap úgy tudja, hogy a Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete meghozta döntését, s ezt nem fogja befolyásolni az sem, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke.

A korábban producerként ismert Bell kissé belefáradt a magyar-amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe, pedig nem volt rossz kapcsolata a kormánnyal. Az új nagykövet kinevezéséig David Kostelancik helyettes misszióvezető veheti át a feladatokat.

A Magyar Nemzet szerint a magyar diplomácia teljesen feladta a demokratákhoz való közeledést, ám Donald Trump győzelme esetén sem várható lényeges áttörés a magyar-amerikai viszonyban. A republikánusok között sincs jelenleg olyan befolyásos politikus, aki szimpátiával tekint az Orbán-kormányra, és esetleg lobbizni tudna a kétoldalú viszony javításáért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2016.09.20 10:01

Pedig az elmúlt időszakban simoniával idekerült amerikai nagykövetek közül ő volt a legvisszafogottabb....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.09.20 09:46

Akkor mehet vissza szappanoperákat rendezni... Diplomata itt se lett belőle, de legalább nem sok vizet zavart... Bye, bye, Colleen! Vidd a Magyarországon ideiglenesen állomásozó G.I. Joe-kat is!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html