Pénteken belföldön a legfontosabb esemény a KSH reggeli gyorsbecslése lesz arról, hogyan alakult a tavalyi utolsó negyedévben a magyar GDP. A harmadik negyedévben 2,4 százalék volt a bővülés - a feldolgozóipar és a szolgáltatások teljesítménye bővült, a mezőgazdaságé visszaesett -, a piac most 2,5 százalékra számít.

Az építőipar decemberi és éves termelési adata is napvilágot lát. Novemberben az ágazat termelésének volumene 0,2 százalékkal mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest.

Emellett közlik a második becslést a decemberi ipari adatokra vonatkozóan, az első becslés szerint 2015 decemberében az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Külföldön - miközben a kínai piacok még mindig zárva lesznek a holdújév miatt - is a legtöbb izgalmat a friss GDP-adatok jelenthetik majd. A piaci konszenzus szerint a német gazdaság a tavalyi utolsó három hónapban - év/év alapon - 1,8 százalékkal nőtt, míg a lengyeltől 3,8 százalékot várnak. Az eurózóna egésze várhatóan 1,5 százalékról számol majd be.

Emellett lesznek januári inflációs számok - többek közt - Csehországból, Lengyelországból és Németországból.

Délután az USA-ban a januári kiskeradatokat publikálják, a hó/hó értékre a piac 0,1 százalékot vár. Majd közzéteszik a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexének előzetes februári értékét, az előző havi 92 pont után a konszenzus 93 pontot vár.