Három fontos adattal áll elő szerdán reggel 9-kor a KSH. Egyrészt kiderülnek a kiskereskedelmi forgalom januári előzetes számai. A decemberi adatok nem voltak túlságosan meggyőzőek, viszont az idei első hónap akár 2,2 százalékos év/év dinamikát is hozhat, már csak azért is, mert a 2013. január nem volt túl acélos. Másrészt a hivatal publikálja a tavalyi utolsó negyedéves magyar GDP részletes adatait - az előzetes szám szerint az év/év bővülés 2,7 százalék volt. Harmadrészt kiderülnek a januári előzetes ipari adatok is.

Majd délután kettőkor megtudhatjuk, hogyan szavaztak a jegybank monetáris tanácsának tagjai a legutóbbi, február 18-i kamatmeghatározó ülésen, amikor az alapkamat újabb 15 bázisponttal, 2,7 százalékra szelidült - szemben a piaci várakozásokkal.

Külföldön tíz előtt két perccel az eurózóna februári pmi végleges számait publikálják, az előzetes érték 51,7 pont volt, majd délben kiderülnek a 2013. negyedik negyedévi 0,3 százalékos GDP-bővülés részletes adatai és a januári kiskerszámok (a piac 0,8 százalékos hó/hó bővülést vár az előző havi 1,6 százalékos mínusz után. A lengyelek kamatdöntést jelentenek be kettőkor (az elemzői prognózis a 2,5 százalékos szint tartásával számol). Délután háromkor óra 15 perckor pedig az USA-ban megismerkedhetünk a magánszektor álláshelyeinek számának februári változásával ( a piac 153 ezret vár az előző havi 157 ezer után), négykor pedig a szolgáltatóipar ISM index februári értéke lát napvilágot, itt a piac az előző havi 54 pont szinten tartását várja.