Izzasztó napja lesz a miniszterelnöknek az idei szeptember 11.

Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban - írta pénteki lapszámában a Magyar Idők az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 31. péntek, 08:19
Fotó: Pixabay

A lap emlékeztet, hogy Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal.

A dokumentum felveti annak lehetőségét, hogy Magyarországtól megvonják a szavazati jogokat. A jelentés szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, a magyar álláspontot részletező levélnek ugyanakkor semmi hatása nem volt.

Orbán Viktor Budapesten beszélt a jelentésről, rámutatva, a Soros-jelentésként felfogható dokumentumban nyomást akarnak gyakorolni hazánkra, hogy változtassa meg véleményét a migrációs kérdésben, ám ez nem fog sikerülni. A kvótarendszer azóta lekerült a napirendről, a magyar álláspont mellett több állam is felsorakozott - írta a Magyar Idők.

Orbán Viktor 2013-ban a szintén a magyar jogállam miatt aggódó Tavares-jelentés idején is személyesen utazott Strasbourgba, az akkori vita során a miniszterelnök visszautasította, hogy az Európai Parlament "gyámság" alá vegye Magyarországot.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2018.08.31 16:47

"A kvótarendszer azóta lekerült a napirendről"

És ilyen ferdítésért még Magyar Idők-ből is képes kiragadni egy mondatot a pina.hu persze link nélkül.

De a valóság azért mégiscsak más. Egyfajta suttogó propaganda a brüsszeli fejesek részéről:

http://mandiner.hu/cikk/20180827_tajani_salvini_vegye_ra_orbant_a_kvotakra

"A kvótákat is tartalmazó dublini reform elfogadására kellene rávennie az olasz belügyminiszternek Orbán Viktort az Európai Parlament elnöke szerint. "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html