Jakab Ferenc: Magyarországon brutálisan tombol a járvány

Magyarországon most brutálisan tombol a koronavírus-járvány, Spanyolországot és Olaszországot is megelőzve, Franciaország után a 2. helyre kerültünk az EU-n belül a lakosságra vetített terjedési számokkal - mondta Jakab Ferenc virológus, a víruskutató akciócsoport vezetője a Pécsi Tudományegyetem Covid-19, tanulságok és aktualitások című online előadásán.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 15. kedd, 18:30
Fotó: Getty Images

Senkit ne tévesszen meg, hogy most a fiatalok fertőződnek, az esetszámok növekedése után 5-7 héttel nő a halálesetek száma. Ma már 18-an vannak lélegeztetőgépen, 80 százalékuk sosem jön le róla. Ezek a halálestek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni. Semmi jót nem jósolhatunk a következő hetekre - fogalmazott Jakab Ferenc. A virológus szerint a friss számok alapján Magyarországon brutálisan tombol a járvány lakosságarányosan a terjedésben megelőztük Spanyolországot és Olaszországot is, az EU-n belül Franciaország után a másodikak vagyunk.

Most a 30 év alattiak körében terjed a betegség, ezért szorulnak kevesen kórházi ellátásra, azonban megvan a kockázata, hogy átterjed az idősebbekre is, amit csak a járványügyi szabályokkal lehet fékezni, a maszkhasználattal, távolságtartással. Ha az idősebbek is megfertőződnek, a kórházi esetek és a halálesetek száma is nőni fog.

Az előadáson kiderült, Magyarországon a világon elérhető tesztek mindegyike megtalálható, azonban reagensből lehet majd hiány.

Ezt a járvány csak a vakcina fogja megállítani - mondta Jakab Ferenc, a járványügyi intézkedések csak fékezhetik, megállítani nem tudják. Jelenleg a mintegy 130 fejlesztésből 6-8 jutott a klinikai vizsgálatok fázis 3-as  szakaszába, a már forgalomba került orosz vakcinával ezt nem várták meg, a már a fázis 2-es szakaszban törzskönyvezték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NapiHuHa, 2020.09.21 00:19

A cikkhez csatolt videoban Dr. Betlehem Jozsef azt kozolte 52:00-kor, hogy "...azt javaslom, hogy batran olvassanak szakirodalmat...". Nos, azt uzenem Dr Jakab Ferencnek es Dr Betlehem Jozsefnek, hogy ok pedig batran olvassanak az kutatasokban es orvosi munkaban fellepo csalasokrol, hazudozasokrol, lefizetett kutatasi eredmenyekrol amik az erdekelt fel javat kepvisellik. Abszolut semmi hasznat nem latok annak, hogy poffeszkedo professzoroknak titulalt egyenek egy trmobitat fujnak. Van eleg sok epidemologus es jarvanyugyi kutato aki ellen velemenyen van. Bezzeg oket nem hivjak meg egy kozos beszlegetesre, ugye! Vajon mitol tartanak...? Ajanlok is egy par cikket.

270 tudos szolalt fel a kutatasi teruleteken allo korrupciorol, ahol tudosok, orvosok, kutatok munkai le lesznek fizetve, elhallgattatva, hogy biznyos erdekek szerint irjak at az eredmenyeket. Ehez van a doktor uraknak hozza szolasa veletlenul? Nagyon kivancsi lennek:

https://www.vox.com/2016/7/14/12016710/science-challeges-research-funding-peer-review-process

Ez a cikk szinten arrol ir, hogy tudosokat rendszeresen lefizetnek:
https://business.financialpost.com/opinion/lawrence-solomon-scientists-are-often-bought

Maradva az egeszsegnel, ez a cikk leirja, hogy a Sugar Research Foundation lefizette a Harvard egyetem kutatoit, hogy irjak at a tanulmanyt ugy hogy ne a cukor szerepet hozzak fel a szivbetegseg kialakulasaban.

https://www.theverge.com/2018/2/23/17039780/sugar-industry-conspiracy-heart-disease-research-mark-hegsted-harvard

Ezekbol a cikkekbol lathato, hogy hiaba keri fel Dr Betlehem Jozsef, hogy olvasson az ember szakirodalmat, amikor azt se lehet tudni hogy valojaban kinek az erdekei allnak a hatterbe, hogy a COVID-19-et ilyen nagy dobra verik.

===

Hiaba hoztak ossze egy asztali beszelgetest egyes nagynevu orvosokkal, amikor szinten nagy nevu kutatok es virulogusok cafoljak ezt a nagy hiszteriat.

Nezzuk meg pl Beda Stadler cikket, aki tobb even keresztul vezetoje volt a Berni immunologiai egyetemnek:

Coronavirus: Why everyone was wrong
Beda M Stadler is the former director of the Institute for Immunology at the University of Bern, a biologist and professor emeritus
https://medium.com/@vernunftundrichtigkeit/coronavirus-why-everyone-was-wrong-fce6db5ba809

===

Dr Sucharit Bhakdi is an infectious medicine specialist. He is one of the most highly cited medical research scientists in Germany. He was the head of the Institute for Medical Microbiology in Mainz for 22 years. He has many videos on COVID with English subs on his channel: https://bit.ly/2Qol6sv

===

Itt van Dr Sunetra Gupta velemenye:

Let children be exposed to viruses, says Professor Gupta

Dr. Sunetra Gupta is an infectious disease epidemiologist and a professor of theoretical epidemiology at the University of Oxford, England. She has done research on the transmission dynamics of various infectious diseases, including malaria, influenza and COVID-19.

https://www.standard.co.uk/news/londoners-diary/the-londoner-let-children-be-exposed-to-viruses-says-professor-gupta-a4538386.html

===

President of the Bulgarian Pathology Association reporting that he and his colleagues across Europe have not found any evidence of any deaths from the novel coronavirus on that continent.

https://off-guardian.org/2020/07/02/no-one-has-died-from-the-coronavirus-president-of-the-bulgarian-pathology-association/

===

Scotland?s national clinical director admits coronavirus tests are ?a bit rubbish?
https://www.heraldscotland.com/news/18711279.scotlands-health-chiefs-astonishing-admission-coronavirus-tests-bit-rubbish/

===

Bill Gates himself recommended the book ?How to Lie with Statistics?:
https://www.businessinsider.com/bill-gates-favorite-books-2017-5#how-to-lie-with-statistics-by-darrell-huff-10

===

Bill Gates tobbszor kozolte, hogy addig nem all vissza a normalis elet amig az egesz emberiseget be nem lesz oltva:

https://www.youtub
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tretyakov, 2020.09.16 08:08

Víruskutató Akciócsoport? Talán inkább Vészmadár Akciócsoport!
Emberek, térjetek már észre. EZ NEM EBOLA!
Különben is: "Destiny is all"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

V0LE, 2020.09.16 01:31

@Suzywong: Ez is csak azt bizonyitja, hogy a media barmire kepes az emberi hulyeseg miatt. Mar nem az szamit, hogy mi micsoda, hanem hogy mit mondanak rola. A WHO ezt rendesen tultolta az emberi hulyeseg meg ratett egy lapattal.
Nem lesz rola statisztika, de szinte biztosra veszem, hogy a virus maga kevesebb emberrel vegzett mint amennyivel a lezaras kovetkezmenyei vegeznek ( csod miatti ongyilkossagok, korhazi varolistak / elhalasztott mutetek, vizsgalatok es egyebek ).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.09.15 23:41

ha így haladunk , akkor lassan már több, mint tizedannyi áldozatot fog szedni ez a covid, mint a 2015 év eleji influenza.

sőt, az sem kizárható , hogy év végére a covid áldozatok száma akár a 2015 év eleji influenza áldozatai számának az ötödét is elérheti!

úgyhogy éberség pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet fokozódik!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html