Jánosi átvilágítaná a Sportfóló Kft.-t

A gyermek-, ifjúsági és sportminiszter megerősítette korábbi tájékoztatását a tárca összesen 9,5, erre az évre 3,5 milliárd forint fedezet nélküli kötelezettségvállalásáról, valamint azt is, hogy átvilágítaná a sportcélú beruházásokért felelős Sportfólió Kht.-t, mert - többek között - az általa megkérdezett szakértők sokallják a stadionok beléptető rendszerére szánt 4 milliárd forintot.
Molnár Csaba, 2002. június 13. csütörtök, 10:58

A költségvetés minden szintjén meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a jelenlegi alig féllel szemben 1 százalék jusson a sportra - mondta Jánosi György. A központi támogatásban élvezzen prioritást az utánpótlásnevelés, a magyar sport nemzetközi eredményességének erősítése és a magasszintű teljesítmények megfelelő honorálása.
A GYIMS elsőszámú irányítója szerint a 2012-es budapesti olimpiarendezésre vonatkozó pályázat önmagától lekerült a napirendről, ugyanakkor a végleges döntés meghozatalával meg kell várni a hatástanulmányok elkészítését. A 2008-as futball Eb előkészületeiről egyeztetett az MLSZ vezetőivel és egyetértettek abban, hogy tervezettnél kevesebb pénzből is el lehet végezni a decemberi helyszínkijelölésig szükséges feladatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK