Januártól olcsóbb lesz a távfűtés

Januártól 10 százalékkal csökken Budapesten a távfűtéses lakásokban a számla összege az alapdíj és hődíj képletének megváltoztatása miatt - jelentette be Demszky Gábor szerdai rendkívüli tájékoztatóján.
NAPI Online, 2007. október 3. szerda, 14:35
Fotó:

A főpolgármester elmondta, hogy a kormánypárti frakciók támogatják a Főtáv Zrt. által kidolgozott díjcsökkentési javaslatot, amelyről október 9-i rendkívüli ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés - írja a hirado.hu.

Kifejtette, hogy a 35 százalékra csökkenő alapdíj mellett útjára indítanak egy úgynevezett ökoprogramot is. Ennek az a célja, hogy minden lakásban mérhető és szabályozható legyen a fogyasztás, ami most a 240 ezer távfűtéses lakásnak csak a 12 százaléknál lehetséges.

A programhoz szükséges 22 milliárd forintot fele részben az államtól, illetve a következő 3 évben tervezett évi hárommilliárd forintos megtakarításból kívánják biztosítani. A lakásonkénti 150 ezer forint körüli korszerűsítési költséget a csatlakozók 10 év alatt, bérleti díjként törlesztenék.

Hagyó Miklós (MSZP), főpolgármester-helyettes elmondta, hogy aki belép az ökoprogramba, 10 százalékos alapdíjcsökkentésben részesül, de megkapják ezt a 240 ezer távfűtéses lakás azon 12 százalékában élők is, ahol már mérhető a fogyasztás.

HOZZÁSZÓLÁSOK