Jó hírt kaptak a magyar disznók

Magyarország az első olyan afrikai sertéspestissel érintett ország a világon, amellyel Japán megállapodott a regionalizáció kérdésében - adta hírül az Agrárminisztérium.
Domokos László, 2020. december 28. hétfő, 10:20
Fotó: Getty Images

Ennek megfelelően a szigetország a jövőben kizárólag hazánk afrikai sertéspestissel (ASP) érintett területeiről tiltja a sertéshús és hústermékek kiszállítását.

Kétéves tárgyalássorozat zárult le december 16-án a Japánnal kötött regionalizációs megállapodás elfogadásával. Az előkészítő munka magyar részről Bognár Lajos országos főállatorvos vezetésével zajlott, Magyarország tokiói nagykövetségének támogatásával.

Japán a világon elsőként Magyarország számára biztosítja az ASP-vel érintett országok közül a regionalizáció lehetőségét. Így már nem az egész ország, hanem kizárólag hazánk ASP-vel érintett területeiről származó sertéshússal és hústermékekkel szemben él kereskedelmi korlátozás a távol-keleti szigetországban. Így hazánk afrikai sertéspestistől mentes területeiről az állategészségügyi exportbizonyítvány jóváhagyását követően folytatódhat a kivitel, ezáltal biztosítva a magyar cégek versenyképességének fenntartását a japán piacon - mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.28 10:40

"Jó hírt kaptak a magyar disznók"
HOFI: És ezt a disznó tudja?
De ha tudná is, valóban milyen boldog, hogy mehet japánba felzabálásra. Itthon jól kinyírják, majd mehet világutazásra. Láthatja Japánt, s nem magyar bendőbe kerül, hanem japánéba.
Megtiszteltetés egy szumós vagy samurai gyomorba kerülni.
Ilyen dicsőség nem jut ám akármelyik disznónak.
Gondolom, sok disznó meg mit nem adna, ha Izraelbe is eljuthatna.
Egy szilveszteri sültmalacnak lenni asztalon, citrommal a pofában, maga a kánaán.
Minden malac excluisive álma.
Nem ám disznóolban, szalmák közt halni meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html