Járai Zsigmond árulónak tartja kollégáit

Járai Zsigmond, a jegybank volt elnöke nem bánik kesztyűs kézzel Bokros Lajossal, Surányi Györggyel és a közgazdász társadalommal új könyvében.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 09:00
Fotó:

Hamarosan megjelenik Járai Zsigmond volt MNB-elnök könyve, amelyben a szerző alaposan kiosztja az 1995-ös stabilizációs csomag szellemi atyjának tartott két kollégáját, Bokros Lajos akkori pénzügyminisztert és Surányi Györgyöt a jegybank akkori elnökét - derül ki a Heti Válaszban közölt szemelvényekből. Mondanivalójának lényege, hogy ahelyett, hogy főként a költségvetési kiadások csökkentésével állították volna helyre az ország pénzügyi egyensúlyát, felpörgették az inflációt, ami elértéktelenítette a jövedelmeket, ám lehetetlen helyzetbe hozta a társadalom legszegényebb rétegeit.

Összegzésében azonban nem fukarkodik a jelzőkkel Járai: butának, alattomosnak, az egyensúlyt rövid távon javító, hosszú távon azonban számos társadalmi és gazdasági feszültséget okozó szükségmegoldásnak nevezi a Bokros-csomagot. Szerinte sokan azért nem szólnak erről, mert a Fidesztől való félelmükben ki akarják szolgálni az MSZP és az SZDSZ igényeit. Az exjegybankelnök szerint a közgazdász értelmiség árulása, hogy nem vitatta meg, mi vezetett az 1994-es gazdasági helyzetbe, és hogyan lehetett volna elkerülni az akkori válságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

thurvj97, 2007.10.04 21:14

Bizony ehhez pofa kell. Vajon tudja-e Járai hányan tartják gerinctelennek és árulónak őt,mint egykori MSZMP-st,s később FIDESZ bábot?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html