Járványhoz vezetett a gíroszozás

A májat megtámadó hepatitis A vírus fertőzött meg gödöllői iskolásokat. Az egyik a szülőknek írt közleményben a fertőzés forrásaként a vasútállomáson lévő gíroszost nevezte meg az ÁNTSZ-re hivatkozva - értesült a Blikk.
Napi.hu, 2016. október 25. kedd, 08:11
Fotó: Napi.hu

Lázzal, pokoli hasfájással és véres vizelettel került kórházba több gödöllői kisgyerek az elmúlt hónapokban. A vírus több iskolában is felütötte a fejét, és az érintettek életében csak egy közös pont volt: többségük ugyanott evett. Mégpedig az intézmények közelében lévő, a diákok által kedvelt utcai gyorsétkezdében -írja a lap.

A gödöllői tiszti főorvos szerint felmerült a lehetősége, hogy egy bizonyos egységből eredeztethetőek a betegségek, bár tény, hogy a betegek közül heten nem jártak a büfében. Az egyik iskola közleményben értesítette a szülőket, amelyben konkrétan meg is nevezte a fertőzés forrását. "Ezen a héten több gödöllői iskolában is, és nálunk is hepatitisz A típusú megbetegedéseket regisztráltak. Az ANTSZ tájékoztatása szerint valószínűleg a vasútállomáson lévő gíroszos a kiindulópont."

Összesen 19 kisiskolás fertőződött meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK