Javulhat a rehabilitációs ellátás

Több mint 4 milliárd forintos pályázati forrásból fejlesztik a rehabilitációs szolgáltatásokat az észak-alföldi régióban. Két év alatt több intézmény megújul Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, emellett - többek között - az addiktológia, kardiológia, pulmonológia, pszichiátria területén javulhat a járó-és fekvőbetegek ellátása, valamint megvalósul a rehabilitációban résztvevők továbbképzése is.
NAPI, 2013. június 3. hétfő, 17:33

A régió egészségügyi rehabilitációs szolgáltatásainak hatékony megszervezéséhez szakmai együttműködéseket kell kialakítani, illetve a meglévő kapcsolatokat tovább kell fejleszteni a gyógyulási esélyek növelése érdekében - hangsúlyozta Vekerdy-Nagy Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Tanszékének vezetője, a projekt szakmai irányítója.

A korai elsőbbségi rehabilitációra szoruló betegek száma ma Magyarországon megközelíti az 1,5 millió főt.

Az elkövetkező években - többek között - mintegy 4000 fő ellátására szolgáló kardiológiai járóbeteg rehabilitációs ellátórendszer jön létre a régióban, Szolnokon megkezdődhet nappali kórházi formában az addiktológiai rehabilitáció, ugyanitt és Debrecenben fejlesztik a pulmonológiai ellátást, de javul a megyeszékhelyeken az égésbetegek korai, elsőbbségi, valamint a súlyos állapotú központi idegrendszeri károsodottak rehabilitációs ellátása is. A pszichiátriai rehabilitációban a fejlesztés nagyrészt a fekvőbeteg ellátás javítását célozza, Karcagon ez ágyszám növekedéssel is párosul.
.

HOZZÁSZÓLÁSOK