Fokozott ellenőrzés jön a vonatokon - mutatjuk, miért

Novemberben a Budapest-Szob vasútvonal Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep állomásán végez fokozott jegyellenőrzési akciót a MÁV-START. A csúcsidőszakokra időzített, menetjegyváltást ösztönző akciónak köszönhetően csökkenhet a zsúfoltság az elővárosi vonalon.
Szepesi Anita, 2018. november 10. szombat, 12:10
Fotó: Napi.hu

A fokozott ellenőrzésekre novemberben a reggeli csúcsidőszakokban kell számítani Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep állomásokon. Az akciót a vasúttársaság jegyvizsgálói ezúttal is vasútőrökkel, polgárőrökkel és rendőrökkel közösen hajtják végre.

Az intézkedéssel a MÁV-START célja továbbra sem a büntetés, hanem az, hogy visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét - ezáltal csökkentve a zsúfoltságot -, illetve az, hogy ráirányítsa a figyelmet az előzetes jegyvétel fontosságára - közölte lapunkkal a vasúttársaság.

A pénztáraknál való sorban állás elkerülése érdekében érdemes online - akár e-vonatjeggyel, akár a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül - intézni a jegyvásárlást.

A vasúttársaság együttműködést kér az utasoktól, egyúttal azt javasolja, hogy a jegyváltási lehetőségekről tájékozódjanak előzetesen, és utazásuk megkezdése előtt vásárolják meg menetjegyeiket - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK