Jelentett a Moody's - ez vár Magyarországra

Jelentősen csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége, és ez is a "Baa3" befektetési ajánlású, stabil kilátású osztályzattal nyilvántartott szuverén magyar adósprofil pillérei közé tartozik - áll a Moody's Investors Service csütörtök este Londonban ismertetett éves országjelentésében.
Szász Péter, 2017. november 16. csütörtök, 22:15
Fotó: Shutterstock

Magyarország államadós-profiljának alátámasztó tényezői között van emellett a viszonylag sok lábon álló gazdaság, és a magyar kormány elkötelezettsége a prudens költségvetési politika mellett - írják az MTI szerint.

A Moody's szerint besorolási korlátot jelent ugyanakkor a magyar közadósság-ráta, amely még mindig számottevően meghaladja a cég által a "Baa" osztályzati sávba sorolt többi szuverén adós mediánértékét. (Korábban a Fitch is véleményt mondott az országról)

A választások közeledtével a magyar költségvetési politika bizonytalanabbá válásával számol ugyan, de várakozása szerint a 3 százalék alatti deficit fenntartása melletti kormányzati elkötelezettség biztosítja az államadósság-ráta fokozatos és tartós csökkenését.

HOZZÁSZÓLÁSOK