Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már lehet pályázni az összesen 6 milliárd forint értékű GINOP-támogatásra, amely azokat a társadalmi célú vállalkozásokat támogatja, amelyek a pályázati forrásból munkahelyeket is teremtenek - mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. A programban résztvevő vállalatok 733 embernek új munkahelyet hozhatnak létre, ennek legalább a felét hátrányos helyzetűek vagy megváltozott munkaképességűek fogják betölteni.

A kétlépcsős pályázat első szakaszában a társadalmi célú vállalkozások egy minősítési tanúsítvány megszerzésére pályázhatnak, majd ennek birtokában adhatnak be támogatási pályázatot.

Az érdeklődő vállalkozások száma meghaladja a 600-at, amelyek közül eddig 133 szerzett minősítési tanúsítványt. A pályázók mostanáig 80 támogatási igényt nyújtottak be az üzleti és a szociális tevékenység határán működő tevékenységük fejlesztésére - mondta a helyettes államtitkár.

A hatmilliárdos keretre 2018 szeptemberéig lehet pályázni, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 6,5 és 250 millió forint között mozog. A pályázat folytatásaként idén márciusban újabb keretet nyitottak, amely 15 milliárd forint visszatérítendő támogatással segíti a szociális tevékenységet is végző vállalatokat. (Erre várt sok magyar cég)

A most zajló pályázatra társadalmi vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a halmozottan hátrányos helyzetűek munkához segítéséhez szükséges felbecsülhetetlen tapasztalatokkal - válaszolta Simon Attila István a Napi.hu kérdésére. Az új társadalmi vállalkozások létrehozásának támogatását helyi szinten a kormányhivatalok szervezik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak már megvan a minősítési tanúsítványa és 17 millió forint értékben nyújtott be pályázatot, amellyel a tarnabodi elektronikai bontóüzemet fejlesztenék - fogalmazott Győri-Dani Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke. A szeretetszolgálat már hosszú ideje támogatja a gondozottjait a munkapiacra való visszatérésben.

Címlapkép forrása: MTI/Kelemen Zoltán Gergely