Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány augusztusban hozott határozatot a lombikbébi program támogatásáról. Ebben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jutott erre a célra 2 milliárd 592,7 millió forinthoz.

Ezt most törölte a kabinet, helyette az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetet kiegészítette a Természetes fogamzássegítés jogcímcsoporttal. Ebbe 200 millió forintot tett. Ugyanakkor erre a célra a jövő évi költségvetésből az egyetemek kaptak 1 milliárd 245 millió forintot, továbbá a gyógyító-megelőző ellátás - beruházásra - 1 milliárd 287 millió forinthoz jutott.

Szintén az eredeti határozatban szerepelt további 2 milliárd 407,3 millió forint, amelyet most a kormány 4 milliárd 909 millió forintra emelt és ezt is az egyetemek kapják.

Végezetül érdemes felidézni a kormányhatározat címét, amely kissé hosszú és bonyolult, de így hangzik: "a családok gyarapodása érdekében a termékenységet javító egészségügyi, oktatási és lelki szolgáltatást nyújtó állami vagy egyházi fenntartású intézmények ellátásának fejlesztésére szolgáló támogatásról".