"Jó a kapcsolat az EBRD és a kormány között"

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szempontjából nincs kockázat Magyarországgal; ez idáig ugyanis itt százhetven projekt keretében 2,7 milliárd eurónyi - több, mint 800 milliárd forintnyi - összeget fektetett be - idézi Nikoletti Antalt a Magyar Hírlap.
MTI, 2015. december 19. szombat, 13:35
Fotó: Reuters

Az újság, a londoni székhelyű hitelintézet Magyarországot képviselő igazgatósági tagjával készített interjújában arról számol be, hogy többek között az energia, az energiabiztonság, az infrastruktúra, valamint az innováció azok az ágazatok, amelyekben majd számítani lehet az EBRD befektetéseire Magyarországon.

Nikoletti szerint jó a kapcsolat a kabinet és az EBRD között. Magyarország gazdasági teljesítményének növekedése az egyik legmagasabb az unióban, és a pénzügyi stabilitás jelentősen erősödött az országban. A lassan globális pénzintézetté váló EBRD-nél ezek most a legfontosabb magyar előnyök.Nemrég Magyarországon járt a pénzintézet alelnöke, Betsy Nelson, aki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel is tárgyalt. A legfontosabb téma az volt, hogy az EBRD-nek milyen befektetési lehetőségei vannak.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank előrejelzése alapján idén a magyar gazdasági növekedés 2,9 százalék lesz, ezzel a májusi előrejelzéshez képest 0,3 százalékkal módosult felfelé a prognózis. A magasabb előrejelzés, a felfelé történő módosítás elsősorban a vártnál nagyobb mértékű belső fogyasztásemelkedést tükrözi, amelyet a munkaerőpiac javulása és a növekvő rendelkezésre álló jövedelem is alátámasztott - mondta Nikoletti Antal.

HOZZÁSZÓLÁSOK