Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat következetesen kerékpárforgalmi létesítményekről beszél. Ezek körébe tartozik a  kerékpárút, a kerékpársáv, a gyalogos- és kerékpárút, az úttesten kijelölt kerékpáros nyom, továbbá az adott esetben a gépjármű által is igénybe vehető nyitott kerékpársáv.

Jövőre az ilyen létesítmények jó állapotának és vagyonértékének megőrzése céljából, az  országos és regionális törzshálózat, illetve a főutakkal párhuzamos lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítmények működtetésére, 2 milliárd 54 millió forintot kell biztosítania a nemzetgazdasági miniszternek. Azt követően a működtetési költség tartósan beépül a költségvetésbe.

A működtetést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Miután ehhez gépekre, eszközökre van szükség, ezekre - idén és jövőre - 532 millió forint erejéig, a nemzeti fejlesztési miniszter vállalhat kötelezettséget.

A működtetés - a belterületeken - a helyi önkormányzat feladata és költsége lesz. Ennek a rendszerét a belügy- valamint a nemzetgazdasági minisztereknek kell kidolgozniuk.