Jó hír a tojásról húsvét előtt

Nem lesz hiány tojásból húsvétkor és az árak a karácsonyihoz képes megszelídültek. A vásárlók korábban is fifikásan alkalmazkodtak a magasabb tojásárakhoz.
Komócsin Sándor, 2018. február 20. kedd, 09:25
Fotó: Napi.hu

Rendeződni látszik a helyzet a tojáspiacon a tavalyi állat-egészségügyi gondok után - derül ki a Magyar Idők termelési riportjából. Kele Tibor, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke elmondta a napilapnak, hogy az év végére lecsendesültek az ágazatot megmozgató járványok és fertőzések.

Míg decemberben 60 forint körül alakult a tojás ára, jelenleg 51-53 forintot kell adni érte. A szakember szerint ez valamivel az uniós átlag felett van, de a termelési költségek indokolják a különbséget. Az elnök arra számít, hogy az árak húsvétkor is a mostani szinten lesznek.

Korábban egyébként a vevők igyekeztek alkalmazkodni a drágasághoz, például közvetlenül a termelőktől vették a tojást, kihagyva az árat növelő értékesítési láncot. Segített az ágazatnak, hogy az árak éppen karácsonykor érték el csúcspontjukat, amikor a vevők mindenképpen vásárolnak.

A fotó forrása: Hornyák Dániel/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK