A válaszadók nagyobb hányada januárhoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számolt be. Sok esetben szezonális hatások, illetve egy gyengébb januárhoz képest történő javulásról van szó. Az elmúlt egy évben négyszer 50,0 alatt maradt az index, ami arányaiban megegyezik a 2011. március - 2012. februárja között eltelt évvel, de akkor a négy szűkülő hónap 2011 végén koncentrálódott, szemben a mostani töredezett mintázattal. 2010. március - 2011. február között ugyanakkor csak két szűkülő hónapot mértünk. A február havi index 1,9 százalékponttal alacsonyabb a januári értéknél (55,9) - olvasható Magyar Logisztikai, Beszerzési, Készletezési Társaság közeleményében.

A termelési mennyiség indexe nőtt januári értékéhez képest, és így a múlt havi bővülés után ismét a termelt mennyiség növekedését jelzi. A mostani érték magasnak számít, az elmúlt 17 évben négyszer volt nagyobb az index értéke februárban. Az új rendelések indexe enyhébben emelkedett, és a mostani csak a tizedik legmagasabb februári érték 1995 óta. Az új rendelések állománya így már negyedszer növekedett az elmúlt hat hónapban, ami kedvezőbb az egy évvel ezelőtti helyzetnél (hat hónapból négy szűkülés).

A februári szállítási átfutási idő ideje hosszabb lett januárhoz képest, és az ütem erősödött. A korábbi februári értékeket nézve az idei a második legalacsonyabb érték 2011 után. Az index értéke negyven hónapja van 50,0 pont alatt zsinórban, amire korábban nem volt példa.

A vásárolt készletek tovább növekedtek a 2012 augusztusban tapasztalt csökkenést követően, hatodszor zsinórban. Az idei februári érték az elmúlt tizennégy év értékei alapján átlag feletti, és egyben a legmagasabb. 2011-ben hat alkalommal jelzett növekedést az index, ez 2012-re nyolcra emelkedett, ez idén eddig mindkét hónapban teljesült.

2011 utolsó negyedévében csökkent a foglalkoztatottság a feldolgozóiparban, 2012 januárban azonban a foglalkoztatottsági index értéke emelkedett, és 50,0 pont fölé került. Azóta az index csak négy hónapban jelzett csökkenést, júliusban, augusztusban, októberben, és decemberben. 2013 januárjában az index enyhén emelkedett, de ez is elég volt ahhoz, hogy növekedésbe váltson, majd ez a trend folytatódott februárban is, erősödő ütemben.