Jó híreket rendelt a kormány

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.
Domokos László, 2018. február 3. szombat, 08:57
Fotó: Shutterstock

Új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői: hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból - tudta meg a napilap.

A Népszava információi szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. Már van olyan kórház, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést. Van, ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

A lap által megkeresett intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Az emlékezetes lószámlálás után néhány héttel a kórházaknak a lábtörlőket, majd azt kellett ripsz-ropsz fölmérniük, hogy hol és milyen állapotban vannak a kegyeleti szobák a kórházakban. Tavaly nyár óta pedig táblázatban kell gyűjteniük, és minden nap reggel nyolcig továbbítaniuk a fenntartónak a "rendkívüli" napi eseményeket.

Fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lamlam, 2018.02.03 14:03

Mégis kiket akarnak elkábítani ? Mert aki már volt kórházban azok látják a valóságot. Ten i is kellene a jobb ellátásért nem pedig jó híreket kreálni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html