Szerdán dél, délkelet felől befelhősödik az ég, ezzel együtt pedig egyre többfelé valószínű eső, zápor, szórványosan zivatar.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre elsősorban a keleti tájakon süthet ki a nap. Több helyen várható eső, záporeső, elszórtan zivatar is lehet. Jelentősebb mennyiségű csapadékra elsősorban a Dél-Dunántúlon van kilátás. Az északi, északkeleti szél csütörtökön már nagyobb területen megerősödik, az Alpokalja és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik - írja az OMSZ.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 10 és 19 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 6 és 10 fok közötti értékek is valószínűek.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Az ország nagy részén eső, zápor várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.