iközben Magyarországon ma minden negyedik lakosnak van szakmunkás végzettsége, a Németországba kivándorlók körében 37, míg az Ausztriában elhelyezkedők között 41 százalékos az arányuk. Eközben egyre több az országon belül azon szakterületek száma, ahol egyes szakmákban komoly munkaerőhiány alakult ki.

A feladat tehát adott: jól átláthatóan kell bemutatnunk az egyre több munkalehetőséget mindazok számára, akik a külföldi munkavállalás helyett szívesen helyezkednének el itthon, megfelelő feltételek mellett - mondta Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezető igazgatója.

A kizárólag betanított és szakmunkás állásokat kínáló, ebben eddig egyedülálló Megameló.hu honlap jelenleg csaknem kétszáz munkakörbe több ezer pozíciót kínál szakmunkásoknak az ország minden régiójából. A felsorolt állások között közvetlen szerződéssel és kölcsönzött munkaerőként betölthető munkahelyek egyaránt szerepelnek. Az operátori és betanított munkák mellett jelentős arányt képviselnek a szerelő és karbantartó, hegesztő, illetve egyéb, szintén a feldolgozóiparhoz köthető munkakörök.

Az oldal az állásajánlatok mellett olyan ismereteket is kínál, amelyek elengedhetetlenek a magabiztos és tudatos munkavállaláshoz. Azok a munkakeresők, akik személyesen érdeklődnének új munkalehetőség és a legális foglalkoztatás részletei iránt, a Trenkwalder budapesti és vidéki irodáiban, valamint az időszakosan szervezett roadshow alkalmával tájékozódhatnak.