Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss adatok szerint a Budapestet és Pest megyét magába foglaló Közép-magyarországi régió gazdasági fejlettsége meghaladja az uniós átlagot, egészen pontosan az átlag 105 százalékát képviseli. Mielőtt nagyon örülnénk eláruljuk, hogy nemcsak, hogy a többi térségünk mind elmarad az EU-átlagtól, de Pozsony (188 százalék) és Prága (178 százalék) mellett Bukarest is előttünk áll. A témában készült cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ugyanakkor fővárosunk eredményét nem szeretnénk kicsinyíteni, ám kíváncsiak voltunk az ott lakók véleményére is, hogy ők hogy érzik. Valóban jobb az élet Budapesten, mint amilyen az uniós átlag? Először az utca emberét kérdeztük meg, az erről szóló videónkat mutatjuk is:

Ezután a Facebook-olvasóinkhoz fordultunk, hogy megtudjuk, ők hogyan vélekednek a kérdésre. Bár természetesen nem reprezentatív a kutatásunk, az eredmény azért sokatmondó: a válaszadók 90 százaléka ugyanis, az "Ugyan, messze vagyunk még az uniós átlagtól" lehetőségre kattintott, 10 százalék pedig arra, hogy "Talán az átlag felett, de inkább alatta." Érdekesség, hogy egyetlen olyan szavazó sem volt, aki az "Igen, az utóbbi időben sokat javult a helyzet" válaszlehetőségre kattintott volna.

A kérdéshez több komment is érkezett, a legtöbb lájkot Gyuri kapta, erre a bejegyzésre: "jobban élünk mint 4 év múlva". Ez önmagában is jól mutatja a közhangulatot, ahogy a kommentre érkezett két válasz is. Egyik szerint ugyanis ez mindig is így volt, a másik pedig annyit ír, hogy "attól tartok, igazad van".

Jutka is így látja, véleménye szerint "A politikusok jobban élnek de mi kis emberek nem." Katalin teljes mértékben egyetértett vele: "A politikusok mindig jobban éltek akár kik voltak hatalmon."

Népszerű volt még Szilvia kommentje, aki szerint "Annyi baj hogy Magyarország nem csak Budapestből áll...Békés megyébe aki 150fölött kap annak már nagyon jó fizetése van." Erre reflektál György, amikor azt írta, hogy "Pesten jóval magasabbak a fizetések mint vidéken...". Gizellának pedig erre is volt válasza: "Igazad van, de vidéken tarthatsz állatokat, kipótolhatod a zöldségeket, a krumplit. Ezt se feledjük el." Lajos pedig komolyan vette: "Mindezt nem kis munka,idő árán...Nem terem magától semmi vidéken sem!"

És mi az Ön véleménye?