Lemond a Jobbik elnöksége

A Jobbik elnöksége nem tölti ki mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki - közölte a párt.
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 08:50
Fotó: MTI Fotó - Rosta Tibor; A fotón Sneider Tamás, a Jobbik elnöke beszélget egy utcafórumon

A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki - írják.

A tisztújításra az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldöttjeiből álló Országos Választmány. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait.

Hétfőn még azt mondta a párt jelenlegi elnöke, Sneider Tamás az Indexnek, hogy nem mond le, mert nem akarja elkövetni azt a hibát, amit Vona Gábor a tavalyi országgyűlési választások után.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője ugyanakkor a Mandinernek azt nyilatkozta: "Ha én lennék ebben a helyzetben mint elnök, én biztos azonnal felajánlottam volna a lemondásomat"

Miután ezt a kormányzati média úgy értelmezte, hogy Varga-Damm és mások is sürgetik az elnök lemondását, a jobbikos képviselőnő szerdán külön közleményében azt írta az MTI-nek, ő csak arról beszélt, mit tenne, ha ő lenne ilyen helyzetben, amúgy is csak a lemondás felajánlásáról beszélt, ami semmiképpen nem jelenti azt, hogy ne lenne az elnöknek maradása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Aomori, 2019.06.01 09:34

Félmunka és azt sem kapkodták el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html