A Jobbik szerint "offshore-lovagok" tartják kezükben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM). Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a tárca államtitkára, Horváth Attila Imre tulajdonosa és vezetője is volt egy ciprusi offshore cégnek, ezt ugyanakkor 2012 óta egyik vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel, emellett pedig állami tisztséget sem tölthetett volna be összeférhetetlenség miatt.
Feltette a kérdést, mennyit tudhatott erről a miniszter. A jobbikos politikus szerint több ügynek is következménye kellett volna hogy legyen a minisztériumban. Példaként említette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség több tízmilliárd forintot fizetett ki "offshore cégeknek". Kérdésként tette fel, hogy kik állhatnak az adott cégek mögött, esetleg maguk a döntéshozók?
Szilágyi György kijelentette: elvárják, hogy a tárca nyilatkozzon, Horváth Attila Imre és üzleti körei részesültek-e támogatásban. Hozzátette, azt is vizsgálni kell, hogy vissza lehet-e fizettetni az államtitkárral eddigi juttatásait, mivel - mint mondta - nem tölthette volna be a posztot.