BUX

Jogosítvány: elhalasztották a szigorúbb alkalmassági bevezetését

Nem lép életbe az az előző kormány által hozott rendelet, amely értelmében augusztus elsejétől szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

NAPI, 2010. július 30. péntek, 12:53

Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítója 2011. január 1-ig elhalasztotta annak a rendeletnek az életbe lépését, amely a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szólt, és az előző tárca vezetői hozták idén májusban.

Amennyiben a rendelet augusztus elsejétől életbe lépett volna egyebek mellett a siketek és nagyothallók részére jelentősen megnehezítette volna a közúti járművezetői engedély megszerzését. A tárca többek között emiatt tartja indokoltnak a szabályozás felülvizsgálatát.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az elkövetkezendő hónapokban az érintett szakmai és civil érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetni fogja az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségből fakadó változtatási javaslatokat - áll a közleményben. Az Államtitkárság konszenzusos megoldás kialakítására törekszik - teszik hozzá.